Ametist Taşının Beden ve Ruhunuza Faydaları

Ametist, kendinizi gergin hissettiğinizde kullanmak için mükemmel bir kristaldir. Kaslarınızı gevşetecek ve anında daha rahat ve huzurlu hissetmenize yardımcı olacaktır. Bu etkiyi elde etmek için elinizde ametist taşı tutabilirsiniz.
09 May 2022

Ametist Taşının Beden ve Ruhunuza Faydaları 

Fiziksel, zihinsel ve ruhsal olarak size fayda sağlayacak çok yönlü bir şifa taşı arıyorsanız, o zaman ametist taşı tam size göre!

Ametist taşı zihni, bedeni ve ruhu dengeler, onları birbirine bağlar ve bedeninizi bütünsel sağlık için hazırlar.

Ametist Taşı | Doğaltaş Mineral | Premium Kütle | 780 gr.

 

 

Ametist Taşının Vücuda Faydaları Nelerdir?

 

Vücudu rahatlatır

Ametist, gevşemenize ve rahatlamanıza yardımcı olacak sakinleştirici ve dingin bir enerji taşır. Vücudu rahatlatır, endişeli sinirleri ve huzursuzluğu azaltır.

Ametist, kendinizi gergin hissettiğinizde kullanmak için mükemmel bir kristaldir. Kaslarınızı gevşetecek ve anında daha rahat ve huzurlu hissetmenize yardımcı olacaktır. Bu etkiyi elde etmek için elinizde ametist taşı tutabilirsiniz.

 

Hormonları Dengeler

Ametist, vücutta hormon yapımından sorumlu sistem olan endokrin sistemine denge getirir. 

Bir çok insanın yaşadığı kilo alımı, PMS, akne, ağrılı göğüsler, migren, selülit, libido kaybı, bozulmuş adet döngüleri, menopoz ve tükenmişlik hissi gibi hormonal dengesizlikler için faydalı olur.

Ametist taşını hipotalamus, hipofiz bezi, tiroid, paratiroid, adrenal bezler, epifiz gövdesi, üreme bezleri ve pankreas dahil tüm endokrin sisteminin performansını optimize etmek için kullanabiliriz.

Her gün bir ametist jeodu yanında oturmak veya meditasyon yapmak, endokrin sistemi güçlendirmeye ve hormonlarınızı daha iyi dengeye getirmeye yardımcı olacaktır.

Kilo vermeye yardımcı olur

Ametist, çeşitli şekillerde kilo kaybını teşvik eder. Vücudun kalorileri daha verimli yakabilmesi için metabolizmayı dengeler. Ayrıca kilo kaybını artıran hormonları dengeler . Ve kötü alışkanlıklardan daha kolay kaçınmamıza yardımcı olur, böylece diyetlerimize bağlı kalabilir, daha sağlıklı yiyecekler yiyebilir ve sürekli egzersiz yapabiliriz.

Ametist kullanarak kilo verme çabalarınızı iyileştirmenin bazı etkili yolları şunlardır:



 

 



 

Detoks Etkisi

Temizleme yetenekleri nedeniyle, ametist taşının önde gelen faydalarından biri detoksifikasyondur. 

Vücudun içten dışa temizlenmesini destekler. Bu, çakraların temizlenmesini ve açılmasını , kanın temizlenmesini ve vücuttan toksinlerin atılmasını içerir.

Ametist kullanarak vücudu detoksifiye etmenin en etkili yollarından biri, çok zaman geçirdiğiniz bir odaya büyük bir ametist jeode yerleştirmektir, böylece vücudunuz düzenli olarak temizleme enerjileriyle çevrili olabilir.

Ametist Baş Ağrılarını Azaltır

Ametist genel olarak ağrıların giderilmesine yardımcı olur, ancak özellikle baş ağrılarına yardımcı olur . Yatıştırıcı enerjisi ağrıyı yatıştırır ve baş ağrısının iki ana nedeni olan stres ve yorgunluğu azaltmaya yardımcı olur:.

Baş ağrısını gidermek için ametist kullanmak için, uzanın ve başın ağrıyı hissettiğiniz bölgesine bir ametist yuvarlanmış taş yerleştirin. Gözlerinizi kapatın ve kristalin baş ağrınızı iyileştirdiğini hayal edin.

Diğer Fiziksel Sorunlara Yardımcı Olabilir

Ametist ayrıca çürük ve yaralanmalara da yardımcı olur ve sağlıklı akciğerleri, solunum sistemini, kulakları ve sindirim sistemini destekler.

Ametist taşının bu faydalarından yararlanmanın en etkili yolu, düzenli olarak büyük bir ametist taşının yanına oturmak veya meditasyon yapmaktır.

Ametist Taşının Zihne Faydaları Nelerdir?

 

Ametist Stresi Azaltır

Ametistin sakinleştirici enerjisi zihni ve duyguları dengeleyerek korku, öfke, üzüntü ve kaygıyı azaltmaya hizmet eder. Bu, ametistin en değerli özelliklerinden biridir.

Sadece bir ametist taşının etrafında olmak bile o kadar rahatlatıcı bir rahatlık sağlıyor ki stresinizin eridiğini hissedebiliyorsunuz. Ayrıca kontrolden çıktığımızı hissettiğimiz zamanlarda duygularımızla daha kolay başa çıkmamıza yardımcı olması için ametist kullanabiliriz.

ametist taşını anti stres için kullanmak için elinizde bir ametist yuvarlanmış taş tutabilirsiniz.

Ametist Zihinsel Odaklanmayı İyileştirir ve Yeni Fikirleri Ateşler

ametist taşı şaşırtıcıdır çünkü o anda ihtiyaç duyulan şeye göre zihni ya sakinleştirir ya da uyarır. Yanınızda birkaç kristal taşımanıza gerek yok - ihtiyacınız olan tek şey, istediğiniz duygusal duruma ulaşmanıza yardımcı olacak ametist.

Ametist taşları dağınık düşünceleri azaltır ve odaklanmanıza yardımcı olur, bu da hafızamızı geliştirir. Zihnimiz sakin olduğunda, olaylara yeni, yüksek bir şekilde uyum sağlayabiliriz ve bu her şeyi kolaylaştırır. Sonuç olarak düşüncelerimize taze, yaratıcı fikirler gelir.

Bu avantajlardan yararlanmak için ametist taşı  takabilir ya da büyük bir ametist taşının yanında olabilirsiniz.

Ametist Karar Vermeyi İyileştirir

Ametist taşının en büyük faydalarından biri, karar verme sürecinde yaptığı iyileştirmedir.

sezgilerimizin ve sağduyumuzun birleşimine dayalı seçimler yapmamıza yardımcı olarak, kendimizi daha olgun ve yaratıcı ve daha az duygusal olarak yüklü kararlar alırken buluruz; bu nedenle, daha az pişmanlık duyarız ve hayatımızda daha iyi şeyler olur.

Kötü seçimler yapmamızın nedeni genellikle duygulardır. Duygularımızın ve duygularımızın kaprislerini takip ettiğimizde, kontrolden çıkmış gibi hissederiz ve genellikle yapmamış olmayı dilediğimiz şeyleri yaparız.

Ametist taşının yardımıyla duygularımızı ne olduklarını görebiliriz, böylece daha net düşünebilir ve daha bilgili, güçlü bir yerden hareket edebiliriz.

Bu faydaları elde etmenin en güçlü yolu, vermeye çalıştığınız belirli bir kararı düşünürken bir ametist jeodu yanında meditasyon yapmak veya elinizde bir ametist taşı tutmaktır.

Ayrıca genel olarak karar verme yeteneğinizi geliştirmek için etrafınızda düzenli olarak ametist bulundurabilirsiniz.

Ametist Uykusuzluğu Azaltır

ametist taşı zihniçok etkili bir şekilde boşalttığı için, uykusuzluk sizin için bir sorunsa, yatağınızın yanında veya yastığınızın altında bulundurmak için harika bir araçtır. Bonus olarak, ametist taşı rüyaları hatırlamamıza da yardımcı olur ve kabusları önler.

Ametist Hedef Belirleme ve Başarıya Yardımcı Olur

ametist taşının bize bahşettiği düşüncenin netliği, zihinsel faydalarının çoğunun katalizörüdür ve hedefe ulaşmak kesinlikle resmin dışında değildir.

Sezgilerimize göre ayarlanmış net bir zihinle, ametist taşları bizi gerçekçi hedefler belirlemeye ve bu hedeflere ulaşmaya motive edebilir.

Ametistin yardımıyla hedeflerimiz hakkında daha yaratıcı düşüneceğiz ve hedeflerimize ulaşmak için güçlü planlar yaratmamıza yol açan süreçte yüksek benliğimizin bilgeliğinden faydalanabiliriz.

ametist taşı avantajlarından yararlanmak için hedeflerinizi yazarken yuvarlanmış ametist taşınızı tutun veya ametist jeodunuzun yanına oturun

Ametist Taşının Ruh İçin Faydaları Nelerdir?

ametist taşının en ruhsal taş olduğu söylenir ve "Ruh Taşı" olarak bilinir. İç ruhumuza sakinlik ve koruma getirerek ve aynı zamanda onu temizleyerek bize iyi hizmet eder.

Ametist Titreşimimizi Artırır

Ametist taşının enerjisi güçlüdür; bu nedenle, titreşimimizi de çok verimli bir şekilde yükseltebilir. Titreşimimiz daha yüksek olduğunda, daha fazla sevgi, şefkat ve neşe hissederiz. İnsanlarla, durumlarla ve dünyayla daha yüksek bir durumdan etkileşiriz.

Sonuç olarak, dünya bizim enerjimize olumlu tepki veriyor ve bu dünyayı değiştirme gücüne sahip!  

Titreşiminizi yükseltmek için her gün ametist taşınızla meditasyon yapmayı deneyin veya onu her zaman etrafınızda tutun.

Ametist Bizi Yüksek Bilincimize Bağlar

Ametist taşının en bilinen faydalarından biri, çakrayı açma ve bizi yüksek bilincimize bağlayan üçüncü gözü uyarma yeteneğidir.

Sadece onun mevcudiyetinde olmakla, yüksek benliklerimizle daha uyumlu hale geldiğimizi ve evrenin bilgeliğinden faydalandığımızı hissedebiliriz.

Bilinçaltımızda ruhsal kaynaklarımıza erişirken gerçeğimize erişmemize ve daha sezgisel olmamıza yardımcı olur. Sonuç olarak kendimizi daha akıllı ve daha az korkmuş hissediyoruz ve hatta bilgeliğimizi başkalarıyla paylaşmak konusunda daha rahat hissediyoruz.

Sezgilerinizi anında uyandırmak için ametist taşınızla meditasyon yapın ya da daha sezgisel hissederek uyanmak için yastığınızın altında ametist taşı koyun.

Ametist Ruhu İyileştirir, Korur ve Temizler

Ametist, aurayı temizler ve negatif enerjiye karşı korur. Ametist, bizi olumsuzluktan korumak veya onu kaynağına geri döndürmek yerine, aslında onu sevgiye dönüştürür.

ametist taşının enerjisine uyum sağladığınızda, ametistin sevgi dolu enerjisinin tüm olumsuzlukları erittiğini hissedebilirsiniz. Güzel, dönüştürücü ve gençleştirici bir duygu.

Ametist, enerjiden duygulara ve hatta cansız nesnelere kadar her şeyi temizleyebilir. 

Ametist Bencilliği Azaltır

Ametist taşı titreşimimizi yükselttiği için, bencilliği ve bize ait olan için rekabet etmemiz gerektiğini hissettiren her şeyi serbest bırakmamıza da yardımcı olur.

Bunun yerine, bolluğun herkese açık olduğu için bizim olan için savaşmaya gerek olmadığını bilerek, özgürce paylaşmamıza ve başkalarına hizmet etmemize ve açık bir kalple yardım etmemize yardımcı olur.

Başkalarıyla hizmet etmek ve paylaşmak istediğinizi hissetmek için ametistin huzurlu titreşimi etrafında daha fazla zaman geçirin.

Ametist Meditasyon Pratiğini Geliştirir

Ametist, meditasyonun en zorlu kısımlarından birinde yardımcı olur - zihni sakinleştirir ve zihin gevezeliğini azaltır. Hareketsiz bir zihinle, derin farkındalıkları deneyimlememize izin veren daha derin bilinç durumlarına girebiliriz.

Sakin bir zihin olmadan meditasyon boş ve tatmin edici olmayabilir, ancak ametistin yardımıyla güçlü ve canlandırıcı bir deneyime dönüştürülür.

Ametist ile meditasyon yapmak için elinizde yuvarlanmış bir taş tutabilir veya üçüncü gözünüze yerleştirebilir ya da büyük bir ametist jeodunun yanına oturabilirsiniz.

Mor Ametist Taşının Ek Faydaları

 

Ametist Taşının Astrolojik Faydaları

Ametist, Şubat ayının doğum taşıdır ve Balık burcunun burcudur. Uranüs gezegeni tarafından yönetilir, bu da zihni aynı anda sakinleştirmesinin ve uyarmasının nedeninin bir parçasıdır.