Nadh ( Koenzim -1 ) Nedir?

NADH, vücudumuzda bulunan 100 trilyon hücrenin her birinde enerji üretimi için gerekli olan bir ko-enzimdir.
06 Feb 2023

NADH, hücrelerdeki oksijenle enerji üreten hidrojenin biyolojik formuludur. 

NADH, “Nikotinamid adenin dinükleotid hidrit” adlı ko-enzimin kısaltılmış yazılımıdır. 

NADH, ayrıca “Koenzim-1” olarak da bilinir. NADH, vücudumuzun tüm hücrelerinde bulunur ve çok sayıda kimyasal tepkimenin gerçekleşebilmesini sağlar.

NADH‘ın temel görevi vücudumuzun temel enerji kaynağı olan ATP üretimini için gerekli olan tepkimelerde görev almaktadır. 

Bir hücrenin NADH içeriği ne kadar fazlaysa o kadar çok ATP, yani enerji üretir. 

NADH, vücudumuzda bulunan 100 trilyon hücrenin her birinde enerji üretimi için gerekli olan bir ko-enzimdir.

  • NADH, DEĞİŞİME UĞRAMIŞ DNA’YI ONARIR.
  • NADH, HASAR GÖRMÜŞ HÜCRELERİ TAMİR EDER.
  • NADH GÜÇLÜ BİR ANTİOKSİDANDIR. HATTA BİR ÇOK UZMANA GÖRE EN GÜÇLÜ ANTİOKSİDANDIR.
  • NADH, HER HÜCREDE ATP ÜRETİMİNİ ARTTIRIR, DOĞAL ENERJİ KAYNAĞIDIR.

Günlük Kullanım Dozu nedir ? 

Günlük doz kişinin mevcut sağlık durumuna ve yaşına göre değişebilir. Günlük dozun toplam 20 mg* olması önerilmektedir. 

Nadh Satın almak için tıklayınız.

Ne Kadar Süre Kullan malıyım ? 
Günlük enerji alımı ve mental rahatlık sağlamak isteyen sağlıklı kişilerde 1 aylık düzenli kullanım ile istenilen sonuç alınabilmektedir. Önerilen minimum kullanma süresi 1 aydır. Ancak bu süre içerisinde günlük düzenli kullanıma dikkat edilmelidir. 

Mitonad üretiminde önemli konular nelerdir?
NADH, yapısı gereği etkisini çabuk yitiren (kararlılığı bozulan), çabuk yıkımlanan bir etken maddedir. Çok özel şartlarda üretilmesi gerekmektedir. Ayrıca kapsül haline getirilmeden önce özel bir formülasyon ile stabilize edilmesi ve üretilmesi gerekmektedir. Mitonad  Kapsül tüm bu kurallara sıkı sıkıya bağlı kalarak geliştirilmiş bir takviye edici gıdadır. İçeriği ve formülü uluslararası akredite (onaylı) laboratuvarlarda 2 yıldan fazla süren çok kapsamlı araştırmalar sonucunda geliştirilmiştir. Tüm kalite testlerinden başarıyla geçtikten sonra ve stabilizasyonu test edildikten sonra üretime geçilmiştir. GMP (iyi üretim kılavuzları) onaylı üretim tesislerinde üretildikten sonra kullanıma sunulmuştur. Stabilize edilmemiş NADH ürünleri maalesef etkinlik göstermemektedir. Nadh Satın almak için tıklayınız.

Yan Etkisi Var mıdır ? 

NADH etken maddesinin bilinen bir yan etkisi bulunmamaktadır. Çok yüksek dozlarda kullanımı uykusuzluğa neden olabilir. Belirtilen yüksek dozlar 180 mg ve üzeri olan dozlar olarak belirtilmektedir. Etkinliği, hamile ve emziren kadınlarda değerlendirilmediği için hamile ve emziren kadınların kullanması önerilmemektedir. Genel bir önlem olarak da herhangi bir rahatsızlığı olan ve ilaç tedavisi gören kişiler doktorlarına danışmadan kullanmamalıdırlar.

NAD ve NADH arasındaki fark nedir ? 

NAD (+) ve NADH biyolojik reaksiyonlara katılan ko-enzimlerdir. NAD (+), elektron kabul ederken (oksitlenmiş form) NADH ise elektron vericidir. Dolayısı ile NADH, NAD ye göre çok daha yüksek bir enerjiye sahiptir.

Nadh Satın almak için tıklayınız.