Neden K2 Vitamini ile D3 Vitamini Birlikte Almalıyım?

Tüm dünyada ve Türkiye’de D Vitamini eksikliği yaygındır.   D vitamini, sağlıklı tiroid fonksiyonunu, metabolizmayı ve insülin direnci için gereklidir. Kilo verme ve kilo yönetimi diyetlerinde D vitamini genel sağlık için de çok önemlidir.
23 Apr 2022

Tüm dünyada ve Türkiye’de D Vitamini eksikliği yaygındır.  
D vitamini, sağlıklı tiroid fonksiyonunu, metabolizmayı ve insülin direnci için gereklidir.

Kilo verme ve kilo yönetimi diyetlerinde D vitamini genel sağlık için de çok önemlidir. 

Yapılan son araştırmalar Vitamin D 'yi bir vitaminden çok bir hormon olduğunu ortaya koymaktadır. Bu hormon D vitamininin tüm vücudumuzu ve sistem genelinde sağlığımızı etkilediği anlamına gelir.

Vitamin D | Ichthyosis Support Group - People who care about ichthyosis

 

D Vitamininin Kilo Vermeye Faydaları

D vitamini sağlıklı kilo kaybı için gereklidir:

  1. Sağlıklı tiroid fonksiyonu ile metabolizmayı optimize eder
  2. Uygun glikoz metabolizmasını destekler
  3. İnsülin direncine yardımcı olur
  4. Göbek yağını ve hayati organlara yakın diğer zor vücut yağlarını azaltır.
  5.  

D Vitamininin Sağlık ve Enerji Faydaları

  1. Kemik Sağlığı - D vitamini, kalsiyumu kan dolaşımımızdan kemiklerimize taşımak için gereklidir. Vücudumuz güçlü, sağlıklı kemikler için yeterli düzeyde D Vitamini gerektirir.
  2. Bağışıklık Desteği - D Vitamini ayrıca bağışıklık fonksiyonu için hayati öneme sahiptir ve vücudumuzun virüsler, bakteriler ve kanser hücreleriyle savaşmasına yardımcı olur. 2009 yılında Ulusal Sağlık Enstitüsü, düşük D vitamini düzeylerinin sık soğuk algınlığı ve grip ile ilişkili olduğu konusunda uyardı. (1)
  3. Kanser Önleme - D vitamini eksikliği kolorektal, meme, prostat ve pankreas kanseri dahil olmak üzere belirli kanserlerin riskini artırır. (2)
  4. Enerji, Ruh Hali ve Beyin Desteği - Yorgunluğun önde gelen nedenlerinden biri D Vitamini eksikliğidir. Eksiklik ayrıca depresyona, ruh hali değişimlerine, uyku bozukluklarına ve yaşlılarda sık düşmelere neden olabilir. Araştırmalar, Alzheimer Sendromu ve Multipl Skleroz gibi nörolojik hastalıklarda D Vitamini eksikliğini göstermiştir. (3)

 

D Vitamini Neden K2 Vitamini İle Alınmalıdır?

How Vitamin D and Vitamin K2 Work Together | BetterYou

 

Mevcut araştırmalar, Vitamin K2 ve Vitamin D3 arasındaki önemli sinerjik ilişkiyi göstermektedir. (4) Vitamin D3'ü Vitamin K2 ile birlikte almak, D Vitamini tarafından taşınan kalsiyumun, atardamarlarınızdaki tortularda birikmek yerine kemikleriniz tarafından gerektiği yerde emilmesini sağlamaya yardımcı olur.

Vitamin D3'ü Vitamin K2 ile birlikte almak, D Vitamini tarafından taşınan kalsiyumun, atardamarlarınızdaki birikintilerde birikmek yerine, ihtiyaç duyulan yerde kemikleriniz tarafından emilmesini sağlamaya yardımcı olur.

 

Kaynaklar:

  1. https://www.nih.gov/
  2. https://www.cancer.gov/
  3. https://www.mayoclinic.org/
  4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/