Balın Çocuklar İçin Faydaları

Süper bir gıda olarak, sadece harika bir tadı olmakla kalmaz, aynı zamanda her yaştan insana, özellikle de çocuklara çok sayıda sağlık yararı sağlama konusunda bir ayrıcalık yaratmaktadır.
25 May 2022

Balın Çocuklar İçin Faydaları

Honey for Kids - Health Benefits and Precautions

Bal, doğanın insanlığa en tatlı armağanıdır. Çok eski zamanlardan beri birçok kişinin dikkatini çeken bu tatlı sıvı altının muhteşem bir çekiciliği var.
 
Süper bir gıda olarak, sadece harika bir tadı olmakla kalmaz, aynı zamanda her yaştan insana, özellikle de çocuklara çok sayıda sağlık yararı sağlama konusunda bir ayrıcalık yaratmaktadır.

Bal çoğu yemeğin temelini oluşturur. Öksürük ve soğuk algınlığı, grip, egzama ve yaralar gibi hastalıkları ve hastalıkları tedavi etmek için ev ilaçlarında ve gıda takviyelerinde  yaygın olarak kullanılmaktadır.

Antioksidanlar, flavonoidler, mineraller, vitaminler ve diğer temel besinler ve antiseptikler ve antibakteriyel özellikler açısından zengin; Bal, güvenle kullanabileceğiniz güçlü bir besindir.

Balın faydaları çok olmakla birlikte, acil durumlarda veya soğuk algınlığı ve öksürük gibi hastalıklarda çocuklara bal vermenin onları çabucak rahatlatabileceğini biliyor muydunuz ?
 

Balın çocuklar için faydaları nelerdir?

Öksürük ve soğuk algınlığına karşı savaşır

Çocuklar, mevsim değişikliğiyle birlikte gelen hastalıklara ve sorunlara karşı en savunmasızdır. Öksürük ve soğuk bunların arasında en yaygın olanıdır. Balın çocuklar için faydaları, onları burun akıntısı, hafif ateş, tahriş veya boğaz ağrısı ve hapşırma gibi soğuk algınlığı ve öksürük semptomlarından kurtarmayı içerir. Balın virüse, bakteriye veya mantara neden olan enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olan antiviral, antibakteriyel ve antioksidan özellikleri vardır. 

 

Sindirim Sistemini düzenler

Balın çocuklar için bilinen birçok faydası arasında, balın sindirim sistemini iyileştirmek için kullanılması en yaygın olarak uygulananıdır. Bal tüketimi, sindirim sistemini herhangi bir tıkanıklıktan uzak tutarak ve bağırsak hareketini düzenleyerek fayda sağlar. Ayrıca hazımsızlık, kabızlık, şişkinlik ve gaz gibi mide enfeksiyonlarında rahatlama sağlamaya yardımcı olur, mideyi yatıştırır ve sindirim sistemini sağlıklı tutar.

 

Yaraların daha hızlı iyileşmesini sağlar

Balın çocuklar için faydaları arasında sıyrık, yanık, kesik vb. sebeplerle oluşan yaraların iyileşmesine yardımcı olmak da vardır. Balın tedavi edici özellikleri ve zengin antibakteriyel ve antifungal özellikleri, enfekte yaranın düzgün ve düzenli bir şekilde iyileşmesine yardımcı olur.

 

Enerjiyi artırır

Çocuğunuzun enerji seviyelerini yükseltmek söz konusu olduğunda, ona bir kaşık dolusu Bal vermekten daha iyi bir şey olamaz. Sadece tadı harika değil, aynı zamanda vücudun gün boyu enerjik kalmak için kullandığı yakıtı sağlayan zengin bir karbonhidrat kaynağıdır. Bir yemek kaşığı bal kabaca 17 gram karbonhidrat sağlar. Bal ayrıca bir çocuğun günlük beslenme ihtiyacını tamamlayan iyi miktarda vitamin, mineral, kalsiyum, magnezyum ve amino asit içerir.

 

Doğal multivitamindir

Çocuklar için bal sadece tıbbi ve diğer faydaları nedeniyle değil, aynı zamanda büyüme çağındaki bir çocuk için gerekli olan doğal bir multivitamin kaynağı olduğu için de iyidir. Zengin bir temel besin ve vitamin deposu olarak, günlük bir Bal dozu, çocuğunuzun gelişen kemikleri, kasları ve vücudunun sahip olacağı multivitamin gereksinimlerini kolayca karşılayabilir.

 

Bağışıklık sistemini güçlendirir

Balın vücuttaki bağışıklık hücrelerinin üretimini uyardığı ve böylece bağışıklık sistemini sağlıklı ve güçlü tuttuğu bilinmektedir. Antibakteriyel ve antioksidan özellikleri, mikrop ve bakteri saldırılarına karşı savaşmaya yardımcı olur ve vücudunuzdaki herhangi bir saldırıya dayanacak gücü sağlar.