Hindistancevizi yağı faydaları ve Kullanımı

Hindistan cevizi yağı, cilt bakımı, saç bakımı, zayıflama, mantar enfeksiyonları tedavisi, mide ve bağırsak sağlığı ve bağışıklığın güçlendirilmesi için kullanılır.
25 Mar 2023

Hindistan cevizi yağı, cilt bakımı, saç bakımı, zayıflama, mantar enfeksiyonları tedavisi, mide ve bağırsak sağlığı ve bağışıklığın güçlendirilmesi için kullanılır.

Cildinizi Nemlendirir

Hindistan cevizi yağı , özellikle kuru ciltlere ve tüm cilt türlerine etkili  bir nemlendiricidir. 

Cilt üzerinde hiçbir yan etkisi yoktur.  Cilt kuruluğunu ve cildin pul pul dökülmesini önler ayrıca, yüzdeki  kırışıklıkların oluşmasını geciktirir. 

Egzama, Sedef ve dermatit gibi bir çok cilt hastalıklarının tedavisine yardımcı olur. 

Saç Bakımı 

Hindistan cevizi yağı saçlara parlaklık verir ve sağlıklı uzamasını sağlar. Ayrıca saçlardaki protein kaybını önleyerek istenmeyen sağlıksız durumların önüne geçilmesini sağlar.

Yıpranmış saçların iyileşmesi için gerekli en temel proteinleri sağlamaktadır. 

Saç derisine düzenli olarak hindistan cevizi yağıyla masaj yapmak kuruluktan dolayı oluşan kepek oluşumunu önler.

Kilo Vermeye Yardımcı olur

Hindistan cevizi yağı kısa ve orta uzunluktaki yağ asidi zincirleri içerdiğinden için kilo kaybı için oldukça faydalıdır. Araştırmalar, hindistan cevizi yağının kadınlarda karın bölgesi yağlarının verilmesine  yardımcı olduğunu göstermektedir. Kolay sindirilir ve tiroid – endokrin sistemini destekler.

Ayrıca pankreas üzerindeki baskıyı kaldırarak vücudun metabolizma hızını artırmakta ve daha fazla enerji yakarak kişilerin kilo vermesine yardımcı olmaktadır. 

Bağışıklığı Güçlendirir

Anti mikrobiyal lipidler, laurik asit, kaprik asit ve kaprilik asit içermesi nedeniyle Anti mantar, anti bakteriyal ve anti viral özelliklere sahiptir.  Bağışıklık sistemini destekler.

Yapılan araştırmalarda Grip, uçuk, sitomegalovirüs ve HIV gibi hastalıklara sebep olan virüsler ve bakterilerle baş ettiği gözlenmiştir.

Sindirime Yardımcı Olur

Hindistan Cevizi yağı , zeytinyağından farklı olarak orta zincirli yağ asitleri içermektedir. 

Bu nedenle zeytinyağından daha hızlı bir şekilde sindirimi gerçekleşmekte ve bu sebeple hazımsızlık yapmamaktadır. 

Hazımsızlığa neden olabilen çeşitli bakteriler, mantarlar ve parazitlerle içinde bulunan doymuş yağların anti mikrobiyal özelliklere sayesinde baş etmeye yardımcı olur.

Diş Sağlığı

Kalsiyum dişlerimizin önemli bir bileşenidir. 

Hindistan cevizi yağı vücudun kalsiyumu emmesini kolaylaştırarak ana bileşeni kalsiyum olan dişlerimizin sağlıklı olmasını sağlar.  Yapılan araştırmalar da, hindistan cevizi yağının plak oluşumunu ve diş eti iltihabını azaltmaktadır.  Ayrıca hindistan cevizi yağın diş beyazlatma özelliği vardır.

Enerji Verir

Hindistan cevizi  diğer yağlara kıyasla daha az kalori bulundurur. Kolayca enerjiye dönüşerek kalp ve damarlarda yağ birikimine neden olmaz.

Bu nedenle spor öncesi ve sonrası beslenme için güzel bir alternatiftir.

Kemik Gelişimi

Hindistan cevizi yağı, kemik sağlığı için önemli olan kalsiyum ve magnezyumun vücudumuz tarafından emilimini artırmaktadır. Kadınlarda belirli bir yaştan sonra ortaya çıkan kemik erimesi için kullanılır.

Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Kullanılır ?

Saçınız içi şişeyi güneşte bırakarak ya da ılık suya koyarak yağı eritip kullanabilirsiniz. 

(mikrodalga fırın kullanmayın). Daha sonra yağı avucunuza alın ve saçınıza uygulayın.

Yemeklerinizde tereyağı veya bitkisel yağ yerine hindistan cevizi yağı kullanabilirsiniz.  Yemeklere, sıvı gıdalara, soğuk ve sıcak içeceklere 1 veya 2 kaşık Hindistan cevizi yağı ekleyebilirsiniz. Yüksek ısıya diğer bitkisel kaynaklı yağlar gibi dayanıklıdır.

Direkt olarak bir yemek kaşığı Hindistan cevizi yağının ağızda 20 dakika çiğneyebilirsiniz. 

Saf Hindistan cevizi yağı pek çok kimyasalları bünyesinde barındıran kozmetik temizleyicilere karışık doğal ve iyi bir alternatiftir. Makyaj Temizleyici Olarak Kullanılır.

Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Saklanır?

hindistan cevizi, oda sıcaklığında katı haldedir, yüksek bir erime noktasına sahiptir 24-25 C .Buzdolabında değil oda sıcaklığında saklanmalıdır.

Hindistan Cevizi Yağı Besin Değerleri

  • Laurik asit: Toplamın %40’ından fazlasına tekabül eden başlıca bileşendir. Bunu sırasıyla kaprik asit, kaprilik asit, miristik asit ve palmitik izlemektedir. İnsan vücudu laurik asidi monolaurine dönüştürmektedir. Laurik asit, virüsler ve hastalıklarla baş etmekte faydalıdır.
  • Kaprik asit: Bakteriler tarafından salgılanan belirli enzimlerle reaksiyona girerek bunları güçlü bir antimikrobiyal ajan olan monokaprine dönüştürür.
  • Kaprilik asit, kaproik asit ve miristik asit: Antimikrobiyal ve antifungal özellikler bakımından zengindir.
  • Polifenoller: Hindistancevizi, fenolik asit olarak da bilinen Gallik asit içermektedir. Bu polifenoller, hindistancevizi yağının kokusu ve tadından sorumludur.
  • Vitaminler ve Mineraller: E Vitamini, K vitamini ve demir gibi mineraller.

Hindistan Cevizi Ürünleri için Tıklayınız

Hindistan Cevizi Yağı-Coconut(150 ml) 

Smartcaps Hindistan Cevizi Yağı Soğuk Press 250 gr

Hindistan Cevizi Rendesi 75 gr