Evde Hyalüronik Asit Serum Nasıl Yapılır?

Hyalüronik asit, cildin doğal yapısında bulunan ve vücutta dokuların bir arada kalmasını sağlayan, bağ dokununyapısında bulunan bir moleküldür. Vücuda en önemli etkisi nemlendirici olmasıdır.
25 Mar 2022

 

Yeni nesil cilt bakımı: Hydra facial

 

Hyalüronik asit, cildin doğal yapısında bulunan ve vücutta dokuların bir arada kalmasını sağlayan, bağ dokununyapısında bulunan bir moleküldür. 

Vücuda en önemli etkisi nemlendirici olmasıdır.

Yaş aldıkça, çevresel faktörlerin olumsuz etkileri ile hyalüronik asit doğal üretim açısından azalma gösterir. Bu da vücudun eskisi kadar diri, canlı, genç ve esnek görünmesinin önüne geçer.

Hyalüronik asit, güzellik açısından da oldukça önemlidir ve cildin nemli kalarak beslenmesini sağlar. Böylelikle de cilt hep dolgun ve hep daha genç görünür. 

Doğrudan cilde uygulama yapıldığında cilde herhangi bir zararı bulunmamakta ve ciltte tahriş, gözenek tıkama gibi durumlar da ortaya çıkarmamaktadır; genel hidrasyonu arttırır. Koruyucu bariyer oluşturur ve kuruluğun hafiflemesini, iyileşmesini sağlar, kızarıklık gibi durumların yatışmasında öncü olur.

 

Cildinizin parlak ve genç görünmesi Kolajen lif oranına göre değişir. Bu konuda yapılan Dolgu vs. gibi gerdirme, gençleştirme işlemlerinde hyalüronik asit kullanılır. 

Hyalüronik asit, cildin nemlenmesini sağlar, dolgunluğunu arttırır ve cildi korur. 

İsterseniz cildinize uğrayacağız Hyalüronik Asit Serumunu evde kendiniz de yapabilirsiniz. 

Mağazalardan satın aldığımız ürünlerin büyük kısmı %0,25 ile %2,5 oranları arasındakiler hyalüronik asit bulundurur. 

Ancak kendi serumunuzu yapacak olursanız bu oran daha fazla olacaktır ve başka bileşenler ile bir araya gelirken bu oranı da kendinize göre ayarlayabileceksiniz.

Ciltte doğal olarak var olan hyalüronik asit, genelde bütün vücut tipleri için güvenlidir ve tahrişe etme gibi bir etkisi yoktur.

 Ayrıca bu asidin azı çoğu fark etmeden ne oranda olursa olsun olumsuz etkilere neden olmaz, cilt sorunlarını da şiddetlendirmez. 

HYALURONİK asit nedir? Ne işe yarar? Nasıl kullanılır?

 

Basit Hyalüronik Asit Serumu yapımı

Cilde önemli etkiler yaratacak olan hyalüronik asit serumunu yapabilmek adına malzemelerimiz 3,5 yemek kaşığı kadar soğutulmuş gül suyu veya su, yarım çay kaşığı kadar hyalüronik asit tozu, yarım çay kaşığı kadar bitkisel gliserin(bu genelde aloe vera jeli ya da jojoba yağı olur, çünkü cilde etkileri oldukça fazladır)

 

Serumu nasıl yapacağız ? 

Küçük huni yardımıyla tüm gül suyunu şişeye dökün ve sonrasında hyalüronik asit tozu eklemesi yapın. Kapağı kapatın ve çözünmesini sağlamak adına olabildiğince çok çalkalayın. Soğuk su, bu tuzun çözünmesine yardımcı olacaktır. 

Kullanıma hazır gelmesi için gereken süre ise 4 saat.

Bu süre  içerisinde hyalüronik asit tozu tamamen çözünecektir. 

Yeni yıkanan cilde az miktarda serum uygulayarak cildin taze ve nemli görünmesini sağlayabilirsiniz. 

Bunu günde birkaç kez yaparak etkileri daha kalıcı ve hızlı görebilirsiniz. 

Kalan serum ise 2 haftaya kadar buzdolabında kalabilir.